Meksika’da belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta uğradı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meksika’da belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta uğradı

Meksika’da pazar günü yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken Guerrero eyaletinde Alfredo Cabrera isimli belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta kurban gitti. BAŞKAN ADAYINI BAŞINDAN VURARAK ÖLDÜRDÜ Anbean kayda geçen cinayet anında bir kişinin Alfredo Cabrera’ya yaklaşıp birkaç el ateş ettiği görüldü. Silah sesleri üzerine olay yerinde bulunanlar korku ve paniğe kapılarak çığlık çığlığa […]

Meksika’da pazar günü yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken Guerrero eyaletinde Alfredo Cabrera isimli belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta kurban gitti.

BAŞKAN ADAYINI BAŞINDAN VURARAK ÖLDÜRDÜ

Anbean kayda geçen cinayet anında bir kişinin Alfredo Cabrera’ya yaklaşıp birkaç el ateş ettiği görüldü. Silah sesleri üzerine olay yerinde bulunanlar korku ve paniğe kapılarak çığlık çığlığa kaçışmaya başladı. Başından vurulan Cabrera, olay yerinde hayatını kaybederken saldırgan ise öldürüldü. Guerrero Valisi Evelyn Salgado, Muhalefet koalisyonu adayı Cabrera’nın, Coyuca de Benitez kasabasında “Korkakça” öldürülmesini kınadı.

“EYLÜL AYINDAN BU YANA EN AZ 22 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ”

Hükümet salı günü yaptığı açıklamada, geçen Eylül ayından bu yana yerel makamlara aday olan en az 22 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Bazı sivil toplum kuruluşları, yaklaşık 30 yerel siyasetçinin öldürüldüğünü söyledi.

MUHALEFET YAŞANANLARDAN HÜKÜMETİ SORUMLU TUTTU

Muhalefet koalisyonu partilerinden PRI, hükümeti “Adayların güvenliğini garanti altına almak için en ufak bir çaba bile göstermemekle” suçladı.

SEÇİMLER İÇİN 27 BİN ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Meksikalıların yeni bir başkan, kongre üyeleri, birkaç eyalet valisi ve çok sayıda yerel yetkili için oy kullanacağı pazar günü güvenliği güçlendirmek için yaklaşık 27 bin asker ve Ulusal Muhafız üyesi görevlendirilecek.

Anahtar Kelimeler:
18 üyesiyle birlikte gözaltına alınmıştı! Çete lideri Barış Boyun, İtalyan polisine konuşmadı Önceki Haber

18 üyesiyle birlikte gözaltına alınmıştı! Çete lideri Barış Boyun, İtalyan polisine konuşmadı

İsrail'den bir ülkeye daha hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var Sonraki Haber

İsrail'den bir ülkeye daha hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var