18 üyesiyle birlikte gözaltına alınmıştı! Çete lideri Barış Boyun, İtalyan polisine konuşmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18 üyesiyle birlikte gözaltına alınmıştı! Çete lideri Barış Boyun, İtalyan polisine konuşmadı

İtalya‘da çetenin 18 üyesiyle birlikte gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Barış Boyun‘un İtalyan polisine konuşmadığı öğrenildi. 22 Mayıs Çarşamba sabahı saat 04.00 sıralarında, İtalyan kolluk kuvvetleri ve Interpol’den oluşan ekipler, bir süredir ev hapsinde tutulan ve gözetim altında bulunan Barış Boyun ve adamlarına yönelik Başkent Roma’ya 90 kilometre uzaklıktaki Viterbo’da bir apartman dairesine operasyon […]

İtalya‘da çetenin 18 üyesiyle birlikte gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Barış Boyun‘un İtalyan polisine konuşmadığı öğrenildi.

22 Mayıs Çarşamba sabahı saat 04.00 sıralarında, İtalyan kolluk kuvvetleri ve Interpol’den oluşan ekipler, bir süredir ev hapsinde tutulan ve gözetim altında bulunan Barış Boyun ve adamlarına yönelik Başkent Roma’ya 90 kilometre uzaklıktaki Viterbo’da bir apartman dairesine operasyon düzenlemişti.

SORULARA CEVAP VERMİYOR

Türkiye’nin aradığı suçlulardan biri olan çete elebaşı Barış Boyun’un 18 adamıyla yakalandığı operasyona ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Çetenin 2’si İtalyan 16 ‘si ise Türk kökenli 18 üyesiyle birlikte yakalanan organize suç örgütü lideri Boyun’un, İtalyan polisindeki sorgusunda ifade vermekten kaçındığı ve kendisine yöneltilen sorulara cevap vermediği öğrenildi.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Türkiye’de karıştığı ve azmettirdiği birçok suçtan Ankara’nın talebi üzerine Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Barış Boyun, Milano Savcılığınca da “terör amaçlı suç örgütü kurmak”, “cinayet amaçlı silahlı çete kurmak”, “yaralama”, “yasa dışı silah ve patlayıcı madde bulundurmak”, “silah kaçakçılığı”, “uyuşturucu kaçakçılığı”, “cinayet” ve “yasa dışı göçe yardımcı olmakla” suçlanıyor.

TÜRKİYE, İADE TALEBİNDE BULUNMUŞTU

39 yaşındaki Boyun, Türkiye’de arananlar isimlerin içinde yer aldığı sırada 2022 yılında İtalya’dan İsviçre’ye kaçmak isterken gözaltına alınmış, Türk makamlarının iade talebine karşılık İtalyan yargısı buna olumsuz yanıt vermişti. Avrupa’da faaliyet gösteren ağını İtalya’dan yöneten çete liderinin Asya ve Ortadoğu kökenli göçmenlerin Avrupa ülkelerine geçişini, Balkanlar üzerinden ücret karşılığı organize ettiği, geçtiğimiz mart ayında bir kişinin öldürülmesi emrini verdiği ve başta Berlin olmak üzere Avrupa ile Türkiye’de kendi adamlarına para karşılığı cinayet suçlarına azmettirdiği belirlenmişti.

Anahtar Kelimeler:
Türkiye'ye gezmek için gelmişti! Mısırlı doktorun cesedi çıplak halde Bayrampaşa'da bulundu Önceki Haber

Türkiye'ye gezmek için gelmişti! Mısırlı doktorun cesedi çıplak halde Bayrampaşa'da bulundu

Meksika'da belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta uğradı Sonraki Haber

Meksika'da belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta uğradı