Yeni müfredatta matematik dersi seçmeli mi olacak? İletişim Başkanlığından iddiaları yalanladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni müfredatta matematik dersi seçmeli mi olacak? İletişim Başkanlığından iddiaları yalanladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecinden geçen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni onayladı. İlkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak yeni müfredat için “Matematik dersi seçmeli oldu” iddiası ortaya atıldı. “MATEMATİK DERSİ SEÇMELİ OLDU” HABERLERİ KAFALARI KARIŞTIRDI Çok sayıda sosyal medya […]

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecinden geçen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni onayladı. İlkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak yeni müfredat için “Matematik dersi seçmeli oldu” iddiası ortaya atıldı.

“MATEMATİK DERSİ SEÇMELİ OLDU” HABERLERİ KAFALARI KARIŞTIRDI

Çok sayıda sosyal medya platformunda kısa sürede yayılan haberlerde “Din dersinin zorunlu ancak matematik dersinin seçmeli olduğu” ifadeleri yer aldı. Hiçbir resmi kurum tarafından paylaşılmayan bu asılsız bilgi vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden oldu. İletişim Başkanlığı ise o iddialar hakkında açıklamada bulundu.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatta, matematik dersinin seçmeli ders olması söz konusu değildir.

Bu modelle matematik alan becerileri; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyini kapsayan ve süreç bileşenleri ile modellenebilen beceriler dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu kapsamda bireyin bütüncül matematiksel gelişimi amaçlanmakta, teknolojik gelişmelere karşı duyarlı olması ve yeri geldiğinde bu gelişmelere öncülük edebilme potansiyelinin inşa edilmesi hedeflenmektedir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Din dersi zorunlu, matematik dersi seçmeli oldu” iddiası doğru değildir.”

Yeni müfredatta matematik dersi seçmeli mi olacak? İletişim Başkanlığından iddiaları yalanladı

Anahtar Kelimeler:
Okan Buruk hepsinin biletini kesti! Galatasaray'da takımın yarısı gidici Önceki Haber

Okan Buruk hepsinin biletini kesti! Galatasaray'da takımın yarısı gidici

13 yaşındaki Türk kızı, sesiyle Voice of Germany Kind yarışmasına damga vurdu Sonraki Haber

13 yaşındaki Türk kızı, sesiyle Voice of Germany Kind yarışmasına damga vurdu