Xi Jinping: Savaş ve adaletsizlik sonsuza kadar süremez

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Xi Jinping: Savaş ve adaletsizlik sonsuza kadar süremez

BEİJİNG, 30 Mayıs (Xinhua) — Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, savaş ve adaletsizliğin sonsuza kadar süremeyeceğini ve iki devletli çözüme olan bağlılığın keyfi olarak sarsılmaması gerektiğini söyledi. Xi, Perşembe günü Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Konferansı’nın açılış törenindeki konuşmasında söz konusu açıklamayı yaptı. Ortadoğu’nun kalkınma için geniş olasılıklara sahip bir bölge olmasına rağmen savaşın şiddetlenerek […]

BEİJİNG, 30 Mayıs (Xinhua) — Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, savaş ve adaletsizliğin sonsuza kadar süremeyeceğini ve iki devletli çözüme olan bağlılığın keyfi olarak sarsılmaması gerektiğini söyledi.

Xi, Perşembe günü Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Konferansı’nın açılış törenindeki konuşmasında söz konusu açıklamayı yaptı.

Ortadoğu’nun kalkınma için geniş olasılıklara sahip bir bölge olmasına rağmen savaşın şiddetlenerek devam ettiğini söyleyen Xi, Ekim ayından bu yana sert bir biçimde süren Filistin-İsrail çatışmasının insanları büyük acılara sürüklediğini ifade etti.

Çin’in, 1967 sınırları temelinde tam egemenliğe sahip ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulmasını kesinlikle desteklediğini belirten Xi, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e (BM) tam üyeliğini ve daha geniş tabanlı, yetkili ve etkili bir uluslararası barış konferansını da desteklediklerini söyledi.

Xi, Çin’in Gazze’deki insani krizin hafifletilmesine yardımcı olmak ve çatışma sonrası yeniden yapılanmayı desteklemek üzere yardım sağlamaya devam edeceğini ve BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın Gazze’ye acil insani yardım sağlama çalışmalarını destekleyeceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Ümraniye'de İşçi Konteynerlerinde İlaçlama Sonucu 28 Kişi Hastaneye Kaldırıldı Önceki Haber

Ümraniye'de İşçi Konteynerlerinde İlaçlama Sonucu 28 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Antalya'da Eşinin Çocuklarını Göstermeyen Şahıs İntihara Kalkıştı Sonraki Haber

Antalya'da Eşinin Çocuklarını Göstermeyen Şahıs İntihara Kalkıştı