Telefon görüşmesini hukuka aykırı şekilde paylaşan Engin Polat’ın 9 yıla kadar hapsi istendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Telefon görüşmesini hukuka aykırı şekilde paylaşan Engin Polat’ın 9 yıla kadar hapsi istendi

Geçtiğimiz sene kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Engin Polat‘ın telefon konuşmasını hukuka aykırı şekilde sosyal medya hesabında yayınladığı için 9 yıla kadar hapsi istenildi. TELEFON NUMARASI GÖRÜLECEK ŞEKİLDE YAYINLANDI İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede müşteki olarak Halil İbrahim Kalkan, şüpheli olarak ise Engin Polat yer aldı. İddianamede […]

Geçtiğimiz sene kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Engin Polat‘ın telefon konuşmasını hukuka aykırı şekilde sosyal medya hesabında yayınladığı için 9 yıla kadar hapsi istenildi.

TELEFON NUMARASI GÖRÜLECEK ŞEKİLDE YAYINLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede müşteki olarak Halil İbrahim Kalkan, şüpheli olarak ise Engin Polat yer aldı. İddianamede müşteki Kalkan’ın şüpheli Engin Polat’a ulaşmak amacıyla iş yerini aradığı ve iş yerinde bulunan çalışanlara Polat’ı sorduğu belirtildi. Telefon görüşmesinin, telefon numarası görülecek şekilde Polat’ın çalışanları tarafından kayıt altına alındığı da iddianamede belirtildi.

Telefon görüşmesini hukuka aykırı şekilde paylaşan Engin Polat'ın 9 yıla kadar hapsi istendi

Telefon görüşmesini hukuka aykırı şekilde paylaşan Engin Polat'ın 9 yıla kadar hapsi istendi

HAPSİ İSTENİYOR

Engin Polat’ın bu görüntüleri sosyal medya hesabından müştekinin numarası görülecek şekilde paylaştığı da aktarılan iddianamede “Olayla ilgili savunması alınan şüpheli suçlamayı kabul etmiştir. Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde Engin Polat’ın müşteki ile kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa etmek ve müştekiye ait GSM bilgisinin yer aldığı görüntüleri paylaşmak suretiyle üzerine atılı suçları işlediğine dair kamu davası açmaya yeterli delil ve şüphenin elde edildiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

İddianamede Engin Polat’ın ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçlarından 4 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Anahtar Kelimeler:
Emlak Konut'tan yeni kampanya: Konut kredisi faizleri düşecek, vade uzayacak Önceki Haber

Emlak Konut'tan yeni kampanya: Konut kredisi faizleri düşecek, vade uzayacak

Aralarındaki diyalogları görmeniz lazım! Fred, dondurmacıdan çalım yedi Sonraki Haber

Aralarındaki diyalogları görmeniz lazım! Fred, dondurmacıdan çalım yedi