Sinan Ateş cinayetinde tetikçi ve 2 Ülkü Ocakları yöneticisinin görüşmeleri kaydedilmiş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinan Ateş cinayetinde tetikçi ve 2 Ülkü Ocakları yöneticisinin görüşmeleri kaydedilmiş

Ankara’da 30 Aralık 2022’de öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e düzenlenen suikastın tetikçisi Eray Özyağcı ile tutuklanan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve şüphelilerden cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın görüşmelerinin kayıt altına alınması talebinin mahkemede kabul edildiği belirlendi. “3 HAFTA BOYUNCA KAMUYA AÇIK FAALİYETLERİ […]

Ankara’da 30 Aralık 2022’de öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e düzenlenen suikastın tetikçisi Eray Özyağcı ile tutuklanan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve şüphelilerden cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın görüşmelerinin kayıt altına alınması talebinin mahkemede kabul edildiği belirlendi.

“3 HAFTA BOYUNCA KAMUYA AÇIK FAALİYETLERİ İZLENECEK” KARARI

13 Nisan 2023’te Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin “Kasten öldürme’ suçundan dolayı yapılan soruşturma kapsamında, tutuklu şüpheliler ile maktul arasında öldürmeyi gerektirecek bir husumetin olmadığının değerlendirildiği, gelinen aşamada azmettiren şahıs veya şahısların tespit edilmediği, zira Ankara’ya hayatında ilk defa cinayet sebebiyle gelen şüpheli Eray Özyağcı ve diğer şüpheliler ile maktul arasında ise herhangi bir husumetin tespit edilmediği, bu itibarla olayın azmettiricisinin tutuklu şüpheli Eray Özyağcı ile irtibata geçme ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğunun, somut delillerin varlığının mevcut olduğunun ve şu ana kadar yapılan çalışmalarda bu konuda başka suretle delil elde edilmesinin imkansız olduğu değerlendirildiğinden tutuklu şüpheli Eray Özyağcı’nın cezaevinde yapacağı açık ve kapalı görüşlerin CMK’nın 140. maddesi gereğince, şüphelinin kapalı ve açık görüşlerdeki görüşmelerin kamera görüntüleri ve ses çözümleme tutanağı haline getirilmesi zarureti hasıl olmuştur” denilerek 3 hafta süreyle görüşmelerin kayıt altına alınmasına yönelik karar verdiği öğrenildi.

GÖRÜŞMELERİ KAYIT ALTINA ALINDI

Mahkeme, Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş’ın da 2 ay süreyle iletişiminin dinlenmesine ve kayda alınmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Demirbaş ve Yüksel hakkında 3 hafta boyunca da kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri ve iş yerlerinin teknik araçlarla izlenmesi, ses veya görüntü kaydı alınmasına izin verilmesine karar verdi.

Anahtar Kelimeler:
Taraftarlar yerinde duramıyor! Fenerbahçe ile anlaşan Mourinho'dan ilk paylaşım geldi Önceki Haber

Taraftarlar yerinde duramıyor! Fenerbahçe ile anlaşan Mourinho'dan ilk paylaşım geldi

Fenomen eşini 58 yerinden bıçaklayan adam: Boğuşma sırasında kendimi savundum Sonraki Haber

Fenomen eşini 58 yerinden bıçaklayan adam: Boğuşma sırasında kendimi savundum