Muhtarlar ve Kanaat Önderleri İle Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhtarlar ve Kanaat Önderleri İle Bir Araya Geldi

MUHTARLAR VE KANAAT ÖNDERLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Pınarbaşı ilçesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Programa MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı […]

MUHTARLAR VE KANAAT ÖNDERLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Pınarbaşı ilçesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Programa MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen ve Cumhur İttifakı’nın Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu katıldı. Kahramanmaraş depremlerine değinen Bakan Özhaseki, “Büyük bir depremle karşı karşıya kaldık. Bir deprem demek de doğru değil. 9 saat arayla 2 tane büyük deprem. 850 bin bağımsız birim yıkıldı. Dile kolay. Ortalama büyüklükte neredeyse Anadolu’da 10 tane kent, yok oldu demek. Bundan tam 18 tane ilimiz etkilendi. 14 milyon insan zarar gördü. Şimdi onunla uğraşıyoruz. Oraları ayağa kaldıracağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz Türk milletiyiz. Büyük bir milletiz, devletiz. Bu belaların üstünde de Allah’ın izniyle geliriz. Tabii bir taraftan da gelmesinden korkulan büyük bir sıkıntı var. İstanbul ve çevresini depremi hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

‘SİZ GÜÇLÜ OLMAZSANIZ BU COĞRAFYADA SİZİ YAŞATMAZLAR’

Zor bir coğrafyada yaşandığını belirten Bakan Özhaseki, “Değerli kardeşlerim, bizim çalışmaya ihtiyacımız var. Çünkü biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafya gerçekten zor bir coğrafya. Avrupa’nın ortasında Lüksemburg, Belçika, Hollanda gibi keyif yapan ülkeler sınıfında değiliz. Etrafımızı şöyle bir düşünün; Ateş çemberi gibi. Akşam insanlar evlerine gidip rahatça çorbalarını içemiyorlar. Patlamalar var. Orada karşılıklı olarak iç savaşlar var. Her birinde büyük büyük belalar var. Böyle bir ortamda Türkiye olarak bizler adeta güvenli bir liman olarak önümüze bakıp devam ediyoruz. Ama şunu hepimizin bilmesi lazım. Bu coğrafyada yaşamanın bir tek bedeli var. O da güçlü olmak. Eğer siz güçlü olmazsanız bu coğrafyada sizi yaşatmazlar. Beş vakit ezanınızı okutmazlar. Bu bayrağa dalgalandırmazlar. Her türlü kötülüğün ülke üzerinde olduğu, her türlü tezgahın bizim coğrafyamız üzerinde kurulduğunu bilerek yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘PARTİLERİN DE BİR TARİHİ VE SÜRESİ VAR’

22 yıldır AK Parti iktidarında gece gündüz demeden gayret ettiklerini söyleyen Bakan Özhaseki, “Sadece ve sadece Cumhur İttifakı’na karşıtlıktan dolayı bir araya gelenler var. Bir de ne dedikleri, ne istedikleri belirsiz. Benzemezler ordusu gibi adeta. Bunların ne dünya görüşleri birbirine benzer. Ne iktisadi hayata bakışları, ne sosyal meselelere çözüm bulmaları, ne askeri meselelerdeki düşünce tarzları hiç birbirine benzemez. Bir tek dertleri var. Cumhur İttifakı gitsin ne olursa olsun. Biz de beşeriz. İnsanız. Nihayetinde biz de ölümlüyüz. Partilerin de bir tarihi ve süresi var. Biz de gideriz. Ama siz ne yapacaksınız? Bir cümle söyleyin. Hadi söyleyin; Türkiye için ne yapacaksınız? Bir cümle çıkmıyor oradan” dedi.

‘TESLİM EDECEĞİMİZ KONUT SAYISI 200 BİN CİVARINDA’

Deprem bölgesindeki çalışmalara değinen Bakan Özhaseki şöyle konuştu:

“Milletimizle, devletimizle iftihar edin diye söylüyorum, şimdi orada, 1240 yerde şantiyemiz var. 110 bin kişilik işçi ordusuyla çalışıyoruz. 4 bin 333 tane köyde köy evi yapıyoruz. Bu senenin sonuna kadar teslim edeceğimiz konut sayısı 200 bin civarında. Dünyanın en büyük şantiyesi şimdi orada. Bizim burada da var. Onlar ne oldu diyeceksiniz. Onu da yeri gelmişken söyleyeyim. 200 civarında Pınarbaşı’mızda. 800 kadar da Sarız’da ağır hasarlı, yıkılmış, yıkılacak bina var. Özellikle şehrimizdeki gruplar biraz öne çıksınlar diye, ihale yapma yetkisini Çevre Şehircilik il Müdürlüğümüze bıraktık. Yerinde dönüşüm yapılan vatandaşlarımıza tabi biz destek veriyoruz ama onun dışında devletten yapılmasını isteyenler için de il müdürlüğümüz ihaleleri bu haziran ayı içinde tamamlıyor. Hem Sarız’ımızda hem de Pınarbaşı’mızda bütün hak sahibi vatandaşlarımızın evlerini çok kısa süre içinde yapıp teslim edeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale'de Otomobil Devrildi: 3 Yaralı Önceki Haber

Çanakkale'de Otomobil Devrildi: 3 Yaralı

Husiler İsrail limanlarına erişimi yasaklanan gemilere saldırdı Sonraki Haber

Husiler İsrail limanlarına erişimi yasaklanan gemilere saldırdı