İzlanda’da bu yıl 4. yanardağ patlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzlanda’da bu yıl 4. yanardağ patlaması

İzlanda‘nın Reykjanes Yarımadası’ndaki Grindavik kasabasının kuzeyinde bu yıl 4. kez yanardağ patlaması yaşanması sonucu acil durum ilan edildi. HİDROELEKTRİK SANTRALİ TAHLİYE EDİLDİ İzlanda’daki yayın kuruluşu RUV’un haberine göre, Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 12.46’da yanardağ patladı. Yetkililer, patlamanın yaşandığı alanda, 1 kilometre uzunluğundaki bir çatlaktan çıkan lavların yaklaşık 50 metre havaya püskürdüğünü ve dumanların yükseldiğini […]

İzlanda‘nın Reykjanes Yarımadası’ndaki Grindavik kasabasının kuzeyinde bu yıl 4. kez yanardağ patlaması yaşanması sonucu acil durum ilan edildi.

HİDROELEKTRİK SANTRALİ TAHLİYE EDİLDİ

İzlanda’daki yayın kuruluşu RUV’un haberine göre, Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 12.46’da yanardağ patladı. Yetkililer, patlamanın yaşandığı alanda, 1 kilometre uzunluğundaki bir çatlaktan çıkan lavların yaklaşık 50 metre havaya püskürdüğünü ve dumanların yükseldiğini belirtti.

Yanardağ patlaması sebebiyle Güney Yarımadası’nda acil durum ilan edilirken, Grindavik kasabası, turistik bölge Blue Lagoon ve Svartsengi’de yer alan bir hidroelektrik santrali tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

Yarımadada 14 Ocak, 8 Şubat ve 17 Mart tarihlerinde de yanardağ patlaması meydana gelmişti. Reykjanes Yarımadası’nda bulunan ve 2021’de faaliyete geçen Fagradals Yanardağı, 6 bin yıl sonra lav püskürtmeye başlamıştı. Bu, Reykjanes’de 781 yıl aradan sonra meydana gelen ilk volkanik patlama olmuştu. Eyjafjallajokull Yanardağı’nın 2010’da patlaması sonucu 100 binden fazla uçuş iptal edilmiş, yüzlerce kişi bölgeden tahliye edilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu Önceki Haber

Fiorentina'yı 1-0 yenen Olympiakos, UEFA Konferans Ligi şampiyonu oldu

İran ikinci ön inceleme raporunu yayımladı: Reisi'nin öldüğü helikopter kazasında sabotaj bulgusu yok Sonraki Haber

İran ikinci ön inceleme raporunu yayımladı: Reisi'nin öldüğü helikopter kazasında sabotaj bulgusu yok