Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran’da paniğe neden oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran’da paniğe neden oldu

Türkiye‘nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazın ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi’ye ait helikopter enkazının yerini buldu. Ancak Akıncı’nın devreye girmesi İran’da başka panik havasını da beraberinde getirdi. “ZAFİYET” OLARAK YORUMLUYORLAR İran medyası, […]

Türkiye‘nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazın ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi’ye ait helikopter enkazının yerini buldu. Ancak Akıncı’nın devreye girmesi İran’da başka panik havasını da beraberinde getirdi.

Akıncı İHA'lardan sonra İran'ı korku sardı: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

“ZAFİYET” OLARAK YORUMLUYORLAR

İran medyası, düşen helikopterin yerini tespit etmek için ülkede uçuş gerçekleştiren Akıncı İHA’sının ülkenin askeri tesisleri ve füze merkezleri üzerinden uçtuğunu öne sürdü. Tehdit olarak kullanılan füzelerin yerinin tespit edilmesinden endişe duyan İran medyası, bunu da ” Türkiye‘ye karşı zafiyet” olarak nitelendiriyor.

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN PAYLAŞIM

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, görevini tamamlayarak Türkiye’ye dönen Akıncı İHA ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Anayurduna hoş geldin Bayraktar Akıncı. İran halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Suikast Mi Kaza Mı? İranlı Gazeteci Canlı Yayında Değerlendirdi

YÜZBİNLER AKINCI İHA’YI TAKİP ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Reisi, dün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu. Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye’den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti.

Anahtar Kelimeler:
Tahran'ın gözü Türkiye'den gelecek haberde! Akıncı İHA, İbrahim Reisi'yi arıyor Önceki Haber

Tahran'ın gözü Türkiye'den gelecek haberde! Akıncı İHA, İbrahim Reisi'yi arıyor

Sosyal medyadaki tuzakla binlerce liralık vurgun Sonraki Haber

Sosyal medyadaki tuzakla binlerce liralık vurgun