Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim uygulanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim uygulanacak

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim uygulanmasının ardından emekliler için yeni bir uygulama daha başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle, emeklilere şehirler arası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirim imkanı sağlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de […]

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim uygulanmasının ardından emekliler için yeni bir uygulama daha başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle, emeklilere şehirler arası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirim imkanı sağlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024’ün “Emekliler Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla, otobüslerle şehirler arası seyahat edecek emeklilere yüzde 20 indirimli bilet alma imkanı sağlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan geçici maddede “Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih ile 31/12/2024 tarihleri arasında uygulanmak üzere; emekli olduğunu ilgili mevzuata göre hazırlanmış bilgi veya belgeyle beyan/ispat eden Türk vatandaşları için, B1 veya D1 yetki belgesi sahipleri tarafından düzenlenecek yolcu biletlerinde, 56’ncı maddenin ikinci fıkrasına göre Bakanlığa bildirilen/iletilen ücret tarifesi üzerinden %20 indirim uygulanır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 56’ncı maddenin on birinci fıkrasının son cümlesinde yer alan miktar kadar uyarma verilir.” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Otele el bombası atan saldırgana silahla karşılık verdi! Faciadan kıl payı dönüldü Önceki Haber

Otele el bombası atan saldırgana silahla karşılık verdi! Faciadan kıl payı dönüldü

İstanbul Valiliği'nden Gezi Parkı önlemi! Taksim ve Şişhane metro istasyonu 15.00 itibarıyla kapatılıyor Sonraki Haber

İstanbul Valiliği'nden Gezi Parkı önlemi! Taksim ve Şişhane metro istasyonu 15.00 itibarıyla kapatılıyor