Çin’in Kuzeybatısında 4.000 Yıllık Mezarlıklar Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin’in Kuzeybatısında 4.000 Yıllık Mezarlıklar Bulundu

Shaanxi Arkeoloji Akademisi’nin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin Shimao bölgesinde, 2022 yılında önemli arkeolojik keşifler yapıldı. Keşfedilen kalıntılar, neolitik çağdan kalma bir şehre ait. Şehir, yaklaşık 4.300 yıl önce inşa edilmiş ve aşağı yukarı 300 yıl sonra yani tarihi kayıtlara Çin’deki ilk hanedan olarak geçen Xia Hanedanlığı (MÖ 2100-1600) döneminde terk […]

Shaanxi Arkeoloji Akademisi’nin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin Shimao bölgesinde, 2022 yılında önemli arkeolojik keşifler yapıldı.

Keşfedilen kalıntılar, neolitik çağdan kalma bir şehre ait. Şehir, yaklaşık 4.300 yıl önce inşa edilmiş ve aşağı yukarı 300 yıl sonra yani tarihi kayıtlara Çin’deki ilk hanedan olarak geçen Xia Hanedanlığı (MÖ 2100-1600) döneminde terk edilmiş.

Arkeologlar, Shimao Arkeolojik Kazı Alanı’nın merkez bölgesinde yüksek kalitede inşa edilmiş mezarlıklar ortaya çıkardı.

Şu anda, yaklaşık 4.000 yıl öncesine ait 15 dikey mezar çukuru keşfedilmiş bulunuyor.

SES (Çince): SHAO JİNG, Shaanxi Arkeoloji Akademisi Araştırma Görevlisi:

“Şu anda nispeten büyük dikey bir mezarın içindeyim. Derinliği altı metreden fazla. Bu kemiklerin genç kadınlara ait olduğu sanılıyor. İskeletin ince olduğu belli. Dişler iyi korunmuş. Kafatası büyük değil. Kadınlar 13 veya 14 yaşın altındaymış.”

Shimao Arkeolojik Kazı Alanı’nda son 10 yılda yapılan kazılarda, muazzam tahkimatı ile sofistike bir altyapısı, lüks eserleri ve 70 metre yüksekliğinde basamaklı piramidi olan bir taş şehir ortaya çıkarıldı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin’in Xi’an şehrinden bildiriyor.

(XHTV)

Anahtar Kelimeler:
Mersin TOKİ kura çekimi canlı İZLE! TOKİ TV mersin kura çekimi İZLE! Mersin TOKİ kura çekimi Full HD CANLI izleme linki! Önceki Haber

Mersin TOKİ kura çekimi canlı İZLE! TOKİ TV mersin kura çekimi İZLE! Mersin TOKİ kura çekimi Full HD CANLI izleme linki!

Disney'in sevilen çizgi filmi geri dönüyor! Sonraki Haber

Disney'in sevilen çizgi filmi geri dönüyor!